Denne veiledningen viser deg hvordan du aktiverer autotilkoblingsfunksjonen i ExpressVPNs Android-app.

Autotilkobling holder trafikken din beskyttet ved å koble deg automatisk til VPN-et når du kobler til et nytt nettverk, inkludert offentlige wifi. Autotilkobling er deaktivert som standard.

Gå til …

Aktiver autotilkobling
Merk nettverk som «klarerte» (eller «ikke klarerte»)
Koble fra VPN-et ved tilkobling til et klarert nettverk
Deaktiver autotilkobling

Aktiver autotilkobling

  1. I VPN-fanen i ExpressVPN-appen for Android trykker du på Ikke konfigurert: Autotilkobling.
  2. Slå på When joining networks not listed as trusted (Ved tilkobling til nettverk som ikke er klarerte).
    ExpressVPN auto-connect options showing trusted network toggle

Android 10 og nyere krever lokasjonstillatelser for å kunne oppdage ikke-klarerte nettverk. Hvis du bruker Android 10 eller nyere, blir du bedt om å gi appen tillatelse til å bruke posisjonen din for å kunne bruke autotilkobling.

  1. På skjermen Permissions required (Tillatelser kreves) trykker du på OK.
    Permissions required screen with OK highlighted
  2. Under Location Permissions Required (Lokasjonstillatelse kreves) trykker du på GRANT PERMISSION (GI TILLATELSE).
    Pop-up window with the option to grant location permission
  3. Velg Precise (Nøyaktig). Trykk deretter på While using the app (Mens appen er i bruk).
    Customization options, including precise and approximate location
  4. Du får se en melding om at ExpressVPN trenger tilgang til posisjonen din hele tiden. Følg instruksjonene til neste skjerm, og velg Allow all the time (Tillat hele tiden)
    ExpressVPN location menu with the option to allow access all the time
Slik fungerer autotilkobling

Når autotilkobling er aktivert, beskyttes trafikken din på følgende måter:

  • Autotilkobling merker alle nye nettverk du kobler til som «ikke klarerte», slik at du får full VPN-beskyttelse.  
  • Du blir automatisk koblet til VPN-et når du kobler til et «ikke klarert» nettverk.
  • Du forblir tilkoblet VPN-et når du bytter til et annet «ikke klarert» nettverk, og når du kobler deg til et nettverk du har merket som «klarert».

Hold VPN-et frakoblet ved tilkobling til et klarert nettverk

Hvis du vil at VPN-et skal forbli frakoblet når du kobler til et nettverk du stoler på (for eksempel hjemmenettverket), kan du merke nettverket som «klarert» i appinnstillingene og deaktivere VPN-et for «klarerte» nettverk.

Steg 1. Merk nettverk som «klarert» (eller «ikke klarert»)

Du kan merke nettverk som «klarert» eller «ikke klarert» etter å ha aktivert autotilkobling.

  1. I VPN-fanen i ExpressVPN-appen for Android, trykker du på  Auto-connect (Autotilkobling).
  2. Dine aktive nettverk vises under Current networks (Gjeldende nettverk). De er merket som «ikke klarert» som standard. For å merke dem som «klarert», trykker du på Add icon.. Current networks with trust network button higlighted

Hvis du vil merke dem som «ikke klarert» senere, trykker du på Remove icon. ved siden av nettverket under Klarerte nettverk.

2. Slå av VPN for klarerte nettverk
  1. I VPN-fanen i ExpressVPN-appen for Android, trykker du på  Auto-connect (Autotilkobling).
  2. Slå på Disconnect when joining a trusted network (Koble fra ved tilkobling til et klarert nettverk).
    Toggle to disconnect ExpressVPN when joining a trusted network

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPNs kundestøtte for å få hjelp.

Tilbake til toppen


Deaktiver autotilkobling

  1. I VPN-fanen i ExpressVPN-appen for Android, trykker du på  Autotilkobling.
  2. Slå av Ved tilkobling til nettverk som ikke er klarerte.

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPNs kundestøtte for å få hjelp.

Tilbake til toppen

Var denne artikkelen nyttig?

Det var leit å høre. Fortell oss hvordan vi kan bli bedre.

Et medlem i støtteteamet vårt vil se på saken din snart.