När du konfigurerar ExpressVPN-appen på iOS, Mac eller Android ser du ett meddelande som indikerar att din VPN kan filtrera eller övervaka din nätverksaktivitet eller trafik, plus en uppmaning att tillåta eller inte tillåta.
iOS och Mac
All nätverksaktivitet på denna [iPhone, iPad, or Mac] kan filtreras eller övervakas när VPN används.
Android
ExpressVPN vill konfigurera en VPN-anslutning som gör det möjligt att övervaka nätverkstrafik.
Detta är ett standardmeddelande som din enhet automatiskt visar första gången en VPN-app försöker upprätta en anslutning. Det är en säkerhetsåtgärd för att bekräfta att du litar på VPN-appen innan du tillåter den att upprätta en anslutning.
Detta betyder inte att din nätverkstrafik eller aktivitet övervakas av ExpressVPN. ExpressVPN har ingen kontroll över detta meddelande; de kan inte ändra innehållet i meddelandet eller förhindra att det visas i ExpressVPN-appen. När du ser den här uppmaningen när du installerar ExpressVPN-appen är det säkert att välja Tillåt eller OK.
Om du väljer Tillåt inte eller Avbryt kommer enheten att blockera VPN-konfigurationen och ExpressVPN kommer inte att kunna ansluta. Om du valde det av misstag kan du helt enkelt öppna ExpressVPN-appen igen för att bli tillfrågad igen.
ExpressVPN har åtagit sig att skydda din integritet och respektera dina rättigheter till integritet. ExpressVPN behåller inte och kommer aldrig att behålla:
- Aktivitetsloggar: ExpressVPN varken ser, registrerar eller lagrar vilka webbplatser du besöker.
- Anslutningsloggar: ExpressVPN loggar aldrig anslutningstidsstämplar, sessionslängd eller den IP-adress från ExpressVPN:s som din enhet använder.
För mer information, läs ExpressVPN:s policy att inte spara loggar och integritetspolicy.
Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för omedelbar hjälp.