Deze gids helpt je bij het oplossen van fouten die je tegenkomt in het diagnosebestand van de ExpressVPN-app voor Windows.

Fout 1:
TCP: connect to 78.129.233.74:10086 failed, will try again in 5 seconds: Network is unreachable (WSAENETUNREACH)
SIGTERM[soft,init_instance] received, process exiting

Fout 2:
NETSH: C:\WINDOWS\system32\netsh.exe interface ip set address Local Area Connection 2 dhcp
Failed to configure the DHCP service. The interface may be disconnected.
The system cannot find the file specified.
ERROR: netsh command failed: returned error code 1
NETSH: C:\WINDOWS\system32\netsh.exe interface ip set address Local Area Connection 2 dhcp
Failed to configure the DHCP service. The interface may be disconnected.
The system cannot find the file specified.

Fout 3:
Route: Waiting for TUN/TAP interface to come up...
TEST ROUTES: 0/0 succeeded len=1 ret=0 a=0 u/d=down
Route: Waiting for TUN/TAP interface to come up...
TEST ROUTES: 0/0 succeeded len=1 ret=0 a=0 u/d=down
Route: Waiting for TUN/TAP interface to come up...
TEST ROUTES: 0/0 succeeded len=1 ret=0 a=0 u/d=down

Fout 4:
C:\Windows\system32\route.exe ADD 180.150.157.8 MASK 255.255.255.255 192.168.0.1
The route addition failed: The object already exists.
C:\Windows\system32\route.exe ADD 0.0.0.0 MASK 128.0.0.0 10.25.12.209 OK!
C:\Windows\system32\route.exe ADD 128.0.0.0 MASK 128.0.0.0 10.25.12.209 OK!
C:\Windows\system32\route.exe ADD 10.25.0.1 MASK 255.255.255.255 10.25.12.209 OK!
Initialization Sequence Completed
[server] Inactivity timeout (--ping-restart), restarting
TCP/UDP: Closing socket

Voorbereidende controle

Controleer voordat je verdergaat of je de laatste versie van de ExpressVPN-app gebruikt. Zo niet, download de nieuwste ExpressVPN-app.

Stappen voor probleemoplossing

Volg de onderstaande stappen voor probleemoplossing om het verbindingsprobleem op te lossen. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost. Als het probleem is opgelost, kun je de rest van de stappen overslaan.

1. Start je apparaat opnieuw
  2. Verricht een Winsock-reset
  3. Start DHCP opnieuw

1. Start je apparaat opnieuw op

1. Start Windows opnieuw.
  2. Open de ExpressVPN-app.
  3. Verbind met een VPN-serverlocatie.

Hulp nodig? Neem dag en nacht contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

2. Voer een Winsock-reset uit

Op je Windows-apparaat:

1. Klik op Start > Alle programma’s > Accessoires.
  2. Open Opdrachtprompt:
    • Klik met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt en selecteer Uitvoeren als administrator (voor Windows Vista of hoger).
    • Klik op Opdrachtprompt (voor Windows XP).
  3. Voer de volgende opdrachten uit in de opdrachtprompt:

netsh int ip reset logfile.txt
    netsh winsock reset catalogus

4. Start je computer opnieuw op.
  5. Open de ExpressVPN-app.
  6. Verbind met een VPN-serverlocatie.

Hulp nodig? Neem dag en nacht contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

3. Start DHCP opnieuw op

Op je Windows-apparaat:

1. Klik op Start >Uitvoeren (of druk op Windows-toets + R).
  2. Typ
    services.msc
  3. Klik OK.
  4. Zoek in de lijst Services naar DHCP-client en dubbelklik erop.
    • Als deze Gestopt is, klik dan op Starten.
    • Als deze Gestart is, klik dan op Stoppen en vervolgens op Starten.
  5. Stel Opstarttype in op Automatisch.
  6. Sluit het venster.
  7. Open de ExpressVPN-app.
  8. Verbind met een VPN-serverlocatie.

Hulp nodig? Neem dag en nacht contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

4. Configureer je DNS-instellingen

Stel je DNS handmatig in op andere DNS-servers.

Als het probleem aanhoudt, kun je de helpdesk van ExpressVPN dag en nacht contacteren voor onmiddellijke hulp.

Terug naar boven